Intake en eerste behandeling Acupunctuur

Wanneer u voor het eerst in mijn praktijk komt, start ik met een uitgebreide intake en onderzoek, waarna er een diagnose gesteld wordt in termen van Chinese Geneeskunde. Dit gebeurt onder andere door middel van tong- en pols diagnostiek. Naar aanleiding van de hierdoor verkregen informatie selecteer ik acupunctuurpunten en start ik met het plaatsen van de naalden. De naalden die ik in mijn praktijk gebruik zijn extreem dun en het zetten van de naalden is vrijwel pijnloos. Door het plaatsen van de naalden wordt uw energiesysteem geprikkeld, hierdoor kunt u bijvoorbeeld een gevoel van tinteling, zwaarte of druk ervaren.

Indien nodig wordt er naast acupunctuur gebruik gemaakt van aanvullende chinese behandeltechnieken zoals moxa en cupping.

Intake en eerste behandeling Voetreflex therapie

Bij voetreflex therapie wordt de eerste behandeling afgesloten met een ontspanningsmassage. Bij een volgend bezoek wordt aan de hand van een analysemassage een behandelplan voor je opgesteld. Allereerst schenken we aandacht aan de specifieke klachten en vervolgens aan de onderliggende organen die eventueel mede oorzaak kunnen zijn van de klachten.

Aangezien alle therapie├źn erop gebaseerd zijn de balans van lichaam en geest te herstellen, wordt er aandacht besteedt aan de gehele mens. De klacht kan namelijk zijn oorsprong hebben in een ander gedeelte van het lichaam, dan waar de werkelijke pijn zich in het lichaam openbaart. In de meeste gevallen zullen de klachten al na een aantal behandelingen verminderen. Het hangt van de klachten af hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.

Bij lichamelijke klachten adviseer ik je altijd eerst contact op te nemen met je huisarts.

//