Acupunctuur

Acupunctuur is gebaseerd op de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze gaat ervan uit dat je lichaam en geest één geheel vormen en constant in interactie staan met je omgeving. Acupunctuur behandelt niet alleen de klacht, maar de persoon als geheel. Door op een holistische manier te kijken naar de mens in relatie tot zijn omgeving, ontstaat er een dieper inzicht in de werkelijke oorzaak van klachten.

Traditionele Chinese Geneeskunde ziet het lichaam als een netwerk van meridianen, ook wel energiebanen genoemd. Deze meridianen zijn verbonden met dieper gelegen structuren zoals onze organen. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten. Door op deze punten naalden of laserlicht te plaatsen, kunnen we de energie sturen. Elk acupunctuurpunt heeft een eigen invloed op de stroom van energie in ons lichaam.

Wanneer de energiebalans in ons lichaam verstoord raakt, ontstaan er klachten. Door naalden te zetten op specifieke punten wordt energie in beweging gezet en het lichaam geactiveerd om het energetisch evenwicht te herstellen. Acupunctuur spreekt zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan waardoor klachten verminderen en/of verdwijnen.

Shi4Balance behandelen

Wanneer kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur kan helpen bij een groot aantal geestelijke en lichamelijke klachten. De World Health Organization (WHO) heeft een lijst samengesteld met klachten, waarbij acupunctuur bijdraagt aan genezing of verlichting.

Voorbeelden