Ervaringen

Astma en zware hooikoorts

Als astma en zwaar hooikoorts patiënt weet ik niet beter dan dat in februari de eerste hooikoortsklachten beginnen en deze in oktober pas weer weg zijn.
Altijd al zwaar aan de medicatie, soms alleen neusspray en tabletten, soms ook zware injectiekuren, medical taping en zelfs een magneet dragen. Bij alles was het altijd maar de vraag: Zal het helpen? En in welke mate? En kan ik nog blijven functioneren? Want zware hooikoortspatiënten voelen zich vaak erg ziek; vreselijk jeukende en brandende ogen, loopneuzen, overmatig niezen en in mijn geval ook nog flinke benauwdheids klachten erbij. Daarbij komt dat de medicatie die je krijgt ook vaak als bijwerking “vermoeidheid” heeft.
De medicatie haalt weliswaar de scherpe randjes eraf maar de klachten blijven en dus is dagelijks functioneren soms net als doorlopen met een flinke griep. En dat 8 maanden per jaar…
Toen toch de stap genomen naar de acupunctuur na advies van vrienden. Onder het motto van: ach ja, erger kan het niet worden, je weet maar nooit” naar Shirley gegaan. (nuchter als ik ben…)
De hoop dat er iets is wat de klachten helemaal weghaalt heb ik allang opgegeven, en het feit dat ik hiervoor altijd aan de medicatie moet blijven heb ik geaccepteerd, maar ik zou zo graag willen kunnen blijven functioneren op mijn werk en thuis bij de kinderen, zonder je zo vaak “grieperig” voelen, niet altijd maar moe zijn en eeuwig verkouden, geen brandende jeukende ogen meer hebben en niet bang hoeven te zijn dat je te benauwd wordt en dus naar het ziekenhuis moet.
Nu ben ik 2 jaar bij Shirley in behandeling en ik moet zeggen dat de resultaten boven verwachting zijn! Nee, het is helaas niet helemaal weg en over, en ja ik moet nog steeds wel medicatie gebruiken, maar dat hoeft niet meer het hele jaar door. En ondanks dat er best nog eens een niesbui, loopneus, benauwdheid of jeukende ogen zijn, is het goed te doen. Ik kan blijven functioneren thuis en op mijn werk, voel me een stuk beter, niet altijd maar moe en grieperig. En dat, kan ik je zeggen, is echt een verademing!
Daarnaast is de sfeer die ze creëert erg prettig, je voelt je gehoord en op je gemak, ze luistert naar je en stelt op basis van je klachten de behandeling vast. Ze is ook realistisch wat betreft de behandeling en wat deze wel en niet kan doen voor je. Dit in combi met een vriendelijke blik, een gezellige klets, en een heerlijke lach…
Ik ben om!