Ervaringen

Oorsuizen (tinnitus)

Sinds eind 2019 heb ik last van oorsuizen, aan één kant. Dit viel me begin 2020 ineens op. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts, zodra ik even wakker was. Maar eens opgezocht op internet: ‘Oke, dit is dus tinnitus. Wat is daar aan te doen?’
Nou, helaas, eigenlijk niks. Traditionele behandelmethoden zijn er niet. Wel maskerende methoden, zoals muziek met zacht geruis via oortjes opzetten.

Medio dit jaar sprak ik iemand die zei: ‘waarom probeer je geen accupunctuur; bij mij heeft het prima geholpen’. Tja, waarom eigenlijk niet. Baat het niet dan schaadt het ook niet was mijn gedachte. Dus een afspraak gemaakt bij Shirley en na de zomervakantie wekelijks een behandeling ondergaan.

Nu, na 5 behandelingen, is het gesuis gereduceerd tot een licht, niet storend niveau; soms zelfs helemaal verdwenen. Terwijl het eerder toch af en toe heel heftig was. Soms een 4 op een schaal van 1 tot 5.
Dat het zo goed zou helpen had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Wel gehoopt natuurlijk. Als het blijft zoals het nu is, dan teken ik ervoor.

Dank je wel Shirley, ik ben erg te spreken over je behandelingen, en kan deze absoluut aanraden aan ieder met tinnitus-klachten.

Jos – Lochem