Ervaringen

Frozen shoulder

Dit voorjaar kreeg ik een frozen shoulder, zal vast vanzelf overgaan dacht ik eerst. Helaas was dat niet het geval. De pijn werd steeds erger en de beweeglijkheid steeds minder. Toen het medische circuit in. De fysiotherapeut adviseerde om de schouder een tijd te ontlasten en gaf aan dat het een langdurig proces zou worden. De huisarts gaf pijnstillers maar de pijn verminderde niet. Een manuele therapeut gaf aan dat acupunctuur kan helpen. Op die manier ben ik bij Shirley gekomen.

Al na de eerste behandeling was er resultaat. Ik kon mijn arm al weer wat bewegen, bijv. een jas aantrekken ging al makkelijker. Na een paar behandelingen kon ik weer in bed liggen zonder pijn en kreeg ik steeds meer beweeglijkheid in de schouder. Tanden poetsen, haren wassen en auto rijden, het ging allemaal steeds beter.

Men zegt altijd: meten is weten. Dit heb ik thuis ook letterlijk gedaan. Voorafgaand aan een behandeling zette ik een streepje op de muur tot hoe hoog ik mijn arm kon krijgen en na de behandeling weer. Op deze manier had ik ook bewijs voor mijn omgeving om aan te tonen dat de behandelingen echt helpen. Het is spijtig dat acupunctuur nog niet standaard in de reguliere zorg wordt aangeboden. Vaak gaat er een zoektocht aan vooraf. Er zouden mijn inziens veel mensen baat bij kunnen hebben.

De behandelingen bij Shirley heb ik heel positief ervaren. Ze is een professional, integer en heeft gevoel voor humor. Daardoor is het laagdrempelig in een ontspannen omgeving.