Ervaringen

(Bang voor) Misselijkheid

Ruim 7 jaar geleden voelde ik mij plotseling erg misselijk zonder aanwijsbare oorzaak. Het gevoel van extreme misselijkheid heeft enkele maanden geduurd. Ik heb meerdere lichamelijke onderzoeken gehad, maar de oorzaak was onbekend.

Na enkele maanden voelde ik mij niet meer constant extreem misselijk, maar de (angst voor) misselijkheid was nog wel altijd aanwezig. De afgelopen 7 jaar voelde ik mij regelmatig misselijk. Vaak alleen al als ik aan misselijkheid dacht of als ik anderen erover hoorde praten. Dit resulteerde er o.a. in dat ik graag de controle wil houden: met uit eten gaan aan de buitenkant zitten zodat ik makkelijk weg kan lopen, zelf rijden naar een feestje zodat ik naar huis kan als het niet gaat etc. Ik zag op tegen dingen die ik voorheen geweldig vond (feestje, vakantie, festival, uit eten gaan). Overigens heb ik slechts één keer daadwerkelijk moeten overgeven en dat was de eerste dag van mijn misselijkheid.

Helaas kwam de extreme misselijkheid begin 2020 terug. Ik voelde mij enorm ongelukkig en het liefst zat ik hele dagen thuis. Een vriendin adviseerde mij om naar acupunctuur te gaan. Ik was behoorlijk sceptisch, maar wilde alles aangrijpen wat maar enigszins verlichting zou kunnen geven. Via internet kwam ik Shirley tegen, waarop ik besloten heb om haar een mail te sturen om te checken of ze ervaring heeft met mijn klachten. Vrij snel kreeg ik een mail terug waarop ik besloot om te bellen voor een afspraak.

Misselijk, moe, ongelukkig en met tranen kwam ik de eerste afspraak binnen. Eerst kreeg ik een uitgebreide intake waarna de behandeling startte. Op het moment dat ik op de behandelbank lag geloofde ik nog steeds niet dat ‘die naaldjes’ ervoor konden zorgen dat ik weer kon genieten van het leven. Ik voelde mij echter na de behandeling zo ontzettend fijn, en zelfs de dagen erna nog. Ik heb meerdere behandelingen gehad en ik ben super blij met het resultaat. Ik denk nog wel af en toe aan de misselijkheid, maar dat is logisch aangezien dit al 7 jaar speelt. Het belangrijkste is dat het bij denken blijft en ik mij niet misselijk voel. Ik heb er vertrouwen in dat het denken aan de misselijkheid (eigenlijk dus mijn angst) uiteindelijk ook zal verdwijnen.

Shirley heeft mij daarnaast ook nog eens geholpen met vermoeidheid, stoelgang en spanningen.

Ik adviseer iedereen om met dit soort klachten naar acupunctuur te gaan. Blijf er niet zo lang mee doorlopen als ik!